Πέστροφα στο φούρνο με καρύδια Καλαβρύτων

Πέστροφα στο φούρνο με καρύδια Καλαβρύτων

Τρεις συνταγές με Καλαβρυτινά υλικά. Πέστροφα Καλαβρύτων από Πλανητέρο ή Τριπόταμα, ρίγανη από Ερύμανθο ή Χελμό, φέτα και καρύδια Καλαβρύτων.
Προσοχή !!! Aν χρησιμοποιηθούν άλλα υλικά οι συνταγές δεν θα πετύχουν!!!
Είπαμε ΥΛΙΚΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Υλικά

  • 1 ½ κιλό πέστροφα
  • 1 φλιτζάνι (του τσαγιού) λάδι
  • 2 φλιτζ. (του τσαγιού) καρύδια
  • 2 κουτ. του γλυκού πιπέρι (κόκκινο)
  • αλάτι , μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε το ψάρι, το χαράζουμε σε μερίδες και το αλατίζουμε.
  2. Βάζουμε την πέστρφα σε ενα ταψί , πασπαλίζουμε με τα πιπέρια, ριχνουμε το λάδι και λίγο νερό και τα βάζουμε το ταψί στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 40λεπτά.
  3. Μετά το βγάζουμε ριχνουμε τα καρύδια χοντροκοπανισμένα και τα βάζουμε και πάλι στο φούρνο για ακόμη 10 λεπτά, ενώ εάν χρειαστεί προσθέτουμε λιγο νερό ακόμη.

 

Πηγή: http://www.kalavrytanews.com/2012/01/blog-post_8425.html#.UJaz1G8xrsT

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.