Οσομπούκο, Osso Buco

Osso Buco

Υλικά (4 μερίδες)

  • 4 κότσια μοσχαρίσιοα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 100 γρ. παντσέτα ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 φλιτζάνια λευκό κρασί
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
  • 1 κουτί ντοματάκια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώστε το μοσχαράκι και πασπαλίστε με το αλεύρι τινάζοντας κάθε παραπανίσια ποσότητα.
  2. Μαγειρέψτε την πανσέτα σε ένα μεγάλο τηγάνι στο φούρνο και αφήστε το λίπος στο σκεύος.
  3. Τσιγαρίζουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές σε μέτρια έως υψηλή θερμοκρασία και βγάλτε το σε ένα πιάτο.
  4. Προσθέστε λίγο περισσότερο λάδι εάν χρειαστεί και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, για 7-9 λεπτά περίπου.
  5. Προσθέστε το κρασί, το ζωμό και τις ντομάτες και χαμηλώστε τη φωτιά αφήνοντας να σιγοβράσουν.
  6. Προσθέστε το πανσέτα, το μοσχαρίσιο κρέας, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι και το δεντρολίβανο.
  7. Καλύψτε και μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και μαγειρέψτε μέχρι το μοσχάρι μέχρι να ξεχωρίσει το κρέας από το κόκαλο οστών, περίπου 1 έως 2,5 ώρες, γυρίζοντας το μοσχαράκι ενδιάμεσα. (Ελέγξτε το ύψος του ζωμού κάθε φορά και συμπληρώστε με ζωμό κρέατος αν πέσει στο μισό ύψος του κρέατος).


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.