Υλικά (4 μερίδες)
- 1/2 φλιτζανιού τυρί φέτα (λιωμένη πουρέ)
- 1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης (χοντροκομμένα)
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 στήθη κοτόπουλου (ανοιγμένα απλωτά και χτυπημένα να είναι λεπτά)
- 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
- 4 κόκκινες πιπεριές
- αλάτι και πιπέρι
- 1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί
- 1/4 φλιτζανιού ζωμός κότας
- 2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο)
- 1/4 φλιτζανιού στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι (ψιλοκομμένο)
- 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας (ή τριμμένη μαστίχα)
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε τη μισή φέτα, τα φιστίκια και 2 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν μια παχιά πάστα.
- Απλώνουμε τα στήθη κοτόπουλου, πασπαλίζουμε με την πάπρικα, τοποθετούμε τις ψητές κόκκινες πιπεριές και από πάνω απλώνουμε το μίγμα που φτιάξαμε.
- Τυλίγουμε το κοτόπουλο γύρω από τη γέμιση και το δένουμε ή τοτοποθετούμε οδοντογλυφίδες.
- Αλατοπιπερώνουμε
- Ζεσταίνουμε λίγο λάδι (1 κουταλιά) σε ένα τηγάνι.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει (περίπου 2-4 λεπτά ανά πλευρά).
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε το κρασί στο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε, βγάζουμε το κοτόπουλοε και το σβήνουμε με αυτό.
- Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και το σκόρδο και το αφήνουμε να πάρει βράση.
- Σιγοβράζουμε χαμηλώνοντας το μάτι στο μισό.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, την υπόλοιπη φέτα, το ξύσμα λεμονιού, το θυμάρι, το λικέρ μαστίχας και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε για λίγα ακόμη λεπτά και βγάζουμε από τη φωτιά.
Συνοδεύεται ιδανικά με ριζότο με σαφράν.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !