Υλικά (Για 1 ομελέτα)
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
- 1 αχλάδι (χωρίς κουκούτσια και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια)
- 1/4 φλιτζανιού γκοργκοντζόλα
- 1 λωρίδα μπέικον (προαιρετικά ψημμένο και ψιλοκομμένο)
- 2 αυγά (ελαφρώς χτυπημένα)
- 1 κουταλιά pecans (ψημένα και ψιλοκομμένα)
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι.
- Προσθέστε τη ζάχαρη και περιμένετε μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.
- Προσθέστε τα κομμάτια αχλάδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά (να καραμελώσουν).
- Χαμηλώστε τη φωτιά και πασπαλίζετε με την τριμμένη γκοργκοντζόλα και το μπέικον και αφήστε μέχρι το τυρί να αρχίζει να λιώνει.
- Ρίχνετε τα χτυπημένα αυγά στο τηγάνι και τα αφήνετε να ψηθούν χωρίς να ανακατέυετε, περίπου 2-4 λεπτά.
- Βγάλτε την ομελέτα σε ένα πιάτο και γαρνίρετε με τα pecans.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !