Υλικά (4-6 μερίδες)
- 900 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών (καθαρισμένα και κομμένα στη μέση)
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- αλάτι και πιπέρι
- 1/4 φλιτζανιού γραβιέρα (τριμμένη)
- 1/4 φλιτζάνι τυρί Parmigiano Reggiano (τριμμένη)
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
- Ζεματίζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών μέχρι να μαλακώσουν και τα βγάζουμε σε ένα μπολ.
- Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι και το σιγοκαβουρντίζουμε μέχρι να αρχίσει να πάρει λίγο απαλό καφέ χρώμα.
- Ρίχνουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και τα τυριά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να γίνεουν κρέμα.
- Τοποθετούμε τα λαχανάκια Βρυξελλών μαζί με τη σάλτσα μπεσαμέλ και απλώνουμε σε ένα ταψί.
- Ανακατέψτε τη φρυγανιά και τα τυριά και πασπαλίζουμε πάνω από τα λαχανάκια Βρυξελλών.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει από πάνω, περίπου για 15-20 λεπτά.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !