Τσιζ κέικ λεμονιού

Υλικά για 8 μερίδες

  • 500 γρ. γιαούρτι 1% λιπαρά
  • 6 κουτ. σούπας γάλα αποβουτυρωμένο
  • Ξύσμα από χυμό 3 λεμονιών
  • 20 γρ. φυτική μαργαρίνη
  • 60 γρ. μπισκότα ολικής αλέσεως
  • 85 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 ½ κουτ. γλ. τζίντζερ
  • 1 φλτζ. τσαγιού νερό
  • 2 φακελάκια ζελατίνη χωρίς άρωμα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το γιαούρτι, το γάλα, το ξύσμα λεμονιών, τη ζάχαρη και το τζίντζερ.
  2. Διαλύουμε την ζελατίνη σε ένα φλιτζάνι νερό και την προσθέτουμε στο μείγμα μας.
  3. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη βάση.
  4. Βάζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τη μαργαρίνη.
  5. Τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα.


Ζαφειράκη Αγγελική
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr



Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.