Ψητό φαγκρί με αρωματικά και σάλτσα

Υλικά για 6 άτομα

  • 2 λεμόνια
  • 1 φαγκρί
  • 1 ματσάκι αρωματικά από μαιντανό,άνηθο και δεντρολίβανο
  • 4 με 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 με 3 φύλλα δάφνης
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κουταλιές μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 3 κουταλιές γιαούρτι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε το ψάρι, το πλένουμε, το σκουπίζουμε πολύ καλά και το αλατοπιπερώνουμε. Το τρίβουμε με λεμόνι εσωτερικά και εξωτερικά.
  2. Σ'ένα μπωλ ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο και το δεντρολίβανο, προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  3. Γεμίζουμε με το μείγμα το εσωτερικό του ψαριού, το δένουμε με σπάγγο και στερεώνουμε μαζί και τα φύλλα δάφνης. Αλείφουμε το ψάρι με ελαιόλαδο και το ψήνουμε στη σχάρα για 20 λεπτά.
  4. Σ'ένα μπώλ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
  5. Σερβίρουμε το ψάρι ζεστό συνοδεύοντάς το με τη σάλτσα.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.