Υλικά για 4 άτομα
- 500 γρ. φιλέτο χοιρινό
- 220 γρ. τριμμένο ξερό ψωμί
- 2 αβγά χτυπυμένα
- μια σκελίδα σκόρδο
- ξύσμα μισού λεμονιού
- 50 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. μανιτάρια
- 1 φλυτζάνι του καφέ κρασί Μαδέρα
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το φιλέτο διαγώνια σε φέτες πάχους 1 εκ. και τις χτυπάμε με το ειδικό εργαλείο για να γίνουν επίπεδες. Σ'ένα μπώλ ανακατεύουμε το τριμμένο ψωμί με το ξύσμα λεμονιού. Περνάμε το κρέας από τα αβγά
- και το ψωμί για να παναριστούν.
- Λιώνουμε σ'ένα τηγάνι τα 40 γρ. βουτύρου και τηγανίζουμε τα φιλέτα.
- Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σ'ένα άλλο τηγάνι και σωτάρουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες και το σκόρδο λιωμένο. Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί η μισή ποσότητα του κρασιού. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε για λίγο στη φωτιά.
- Τέλος βάζουμε το φιλέτο σ'ένα πιάτο και πάνω βάζουμε τα μανιτάρια.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !