Xοιρινό φιλέτο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. φιλέτο χοιρινό
  • 220 γρ. τριμμένο ξερό ψωμί
  • 2 αβγά χτυπυμένα
  • μια σκελίδα σκόρδο
  • ξύσμα μισού λεμονιού
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 1 φλυτζάνι του καφέ κρασί Μαδέρα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το φιλέτο διαγώνια σε φέτες πάχους 1 εκ. και τις χτυπάμε με το ειδικό εργαλείο για να γίνουν επίπεδες. Σ'ένα μπώλ ανακατεύουμε το τριμμένο ψωμί με το ξύσμα λεμονιού. Περνάμε το κρέας από τα αβγά
  2. και το ψωμί για να παναριστούν.
  3. Λιώνουμε σ'ένα τηγάνι τα 40 γρ. βουτύρου και τηγανίζουμε τα φιλέτα.
  4. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σ'ένα άλλο τηγάνι και σωτάρουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες και το σκόρδο λιωμένο. Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί η μισή ποσότητα του κρασιού. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε για λίγο στη φωτιά.
  5. Τέλος βάζουμε το φιλέτο σ'ένα πιάτο και πάνω βάζουμε τα μανιτάρια.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.