Υλικά (Μερίδες συνταγής 4)
- 400 γρ. τεμαχισμένο στήθος γαλοπούλας βρασμένο
- 1 μικρό αγγούρι
- 1 μέτρια τομάτα
- 3 κούπες πράσινη σαλάτα
- 120 γραμ φέτα light
- 8 ελιές
Για τη σος βινεγκρέτ
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο (ή 1 κουταλάκι ξερό) βασιλικό
- ½ κουταλιά γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλιά γλυκού μουστάρδα
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές σούπας ξύδι βαλσάμικο
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ αναμείξτε όλα τα συστατικά και ραντίστε με τη σος την οποιά έχετε χτυπήσει καλά.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
- Μερίδα: ¼ συνταγής
- Θερμίδες: 310 kcal
- Πρωτεΐνη: 27 γρ.
- Υδατάνθρακες: 19 γρ.
- Λίπος: 13 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 3 γρ.
Πρόταση: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το φιλέτο γαλοπούλας με ζαμπόν γαλοπούλας (χοντρές φέτες που θα κόψετε σε κύβους) για μεγαλύτερη ευκολία.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr