Υλικά (Μερίδες συνταγής 4)
- 200 γρ. καστανό ρύζι ωμό
- 400 ml ζωμός λαχανικών
- 200 γρ. πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, πορτοκαλί)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Αλάτι και μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 ματσάκι βασιλικός
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βράστε το ζωμό λαχανικών με το κρεμμύδι και προσθέστε το ρύζι. Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί πλήρως ο ζωμός λαχανικών. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Ψιλοκόψτε τις πιπεριές και ανακατέψτε τις με το ρύζι. Τοποθετήστε το μείγμα σε σκεύος και προσθέστε 1 κουταλιά σούπας ελαιολάδου.
- Τοποθετήστε το σκεύος στο φούρνο και αφήστε το για περίπου 15 λεπτά. Με τη 1 κουταλιά σούπας ελαιολάδου σοτάρετε το βασιλικό για 10 λεπτά και πασπαλίστε το ριζότο μόλις είναι έτοιμο.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
- Μερίδα: ¼ συνταγής
- Θερμίδες: 303 kcal
- Πρωτεΐνη: 8 γρ.
- Υδατάνθρακες: 48,5 γρ.
- Λίπος: 9 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2,4 γρ.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr