Υλικά
- 1/2 κιλό ρεβύθια
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι άνηθο
- Χυμό 1 λεμονιού
- δενδρολίβανο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Μουλιάζετε τα ρεβύθια για τουλάχιστον 15 ώρες, αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές. Τα βράζετε σε άφθονο νερό για 2 ώρες, μαζί με ένα ματσάκι φρέσκο δενδρολίβανο το οποίο έχετε τυλίξει σε αποστειρωμένη γάζα ή σε τούλι για να μην διαλυθεί κατά το βράσιμο. Όταν περάσουν οι 2 ώρες αφαιρείτε την γάζα με το δενδρολίβανο.
- Σε ένα άλλο κατσαρολάκι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τον άνηθο και τοποθετείτε όλα τα υλικά – ρεβύθια, κρεμμύδι άνηθο και χυμό λεμονιού - σε ένα ταψί. Προσθέτετε λίγο νεράκι από το νερό που έβρασαν τα ρεβύθια και ψήνετε για 45 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr