Ρεβύθια μυρωδάτα στο φούρνο

Υλικά

  • 1/2 κιλό ρεβύθια
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • Χυμό 1 λεμονιού
  • δενδρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζετε τα ρεβύθια για τουλάχιστον 15 ώρες, αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές. Τα βράζετε σε άφθονο νερό για 2 ώρες, μαζί με ένα ματσάκι φρέσκο δενδρολίβανο το οποίο έχετε τυλίξει σε αποστειρωμένη γάζα ή σε τούλι για να μην διαλυθεί κατά το βράσιμο. Όταν περάσουν οι 2 ώρες αφαιρείτε την γάζα με το δενδρολίβανο.
  2. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τον άνηθο και τοποθετείτε όλα τα υλικά – ρεβύθια, κρεμμύδι άνηθο και χυμό λεμονιού - σε ένα ταψί. Προσθέτετε λίγο νεράκι από το νερό που έβρασαν τα ρεβύθια και ψήνετε για 45 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.