Υλικά (για 8 μερίδες)
- Ζύμη κουρού
- 4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα, ψιλοκομμένα
- 2 κύβους στιγμής κοτόπουλο
- 1 φλιτζάνι πολύχρωμες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι αλμυρή γραβιέρα, κομμένη σε κύβους
- 2 φλιτζάνια νερό
- 3 πατάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κύβους
- 2 φλυτζάνια ψημένη γαλοπούλα, ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλυτζάνι γάλα
- βασιλικό, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220ο C. Βάλτε τη ζύμη κουρού σε ένα ταψί και πιέστε ώστε να καλύψει τον πάτο και τις άκρες του ταψιού.
- Λειώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα καρότα, το βασιλικό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ρίξτε το νερό και τους κύβους κοτόπουλου. Όταν αρχίζει να βράζει το νερό, ρίξτε τις πατάτες και αφήστε τις μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα κατσαρολάκι, λιώστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη. Ρίξτε τη γαλοπούλα και το αλεύρι. Προσθέστε το γάλα και αφήστε τα να ζεσταθούν. Ρίξτε το μείγμα με τη γαλοπούλα στο μείγμα με τα λαχανικά και αφήστε το να μαγειρευτεί μέχρι να πήξει. Αφήστε το να κρυώσει λίγο, ρίξτε το φλιτζάνι με την γραβιέρα και ρίξτε το μείγμα στο ταψί με τη ζύμη. Από πάνω βάλτε άλλο ένα φύλλο κουρού.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 15 λεπτά. Ελαττώστε τη θερμοκρασία στους 175ο C και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η τάρτα.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr