Υλικά για 4 άτομα
- 300 γρ. μακρύκοκκο ρύζι
- 1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι
- 6 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
- 800 ml ζωμό λαχανικών
- 200 γρ. ροκφόρ
- 180 ml κρέμα γάλακτος
- 7 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- μαργαρίνη
Για την μπεσαμέλ
- 30 γρ. μαργαρίνη
- 40 γρ. αλεύρι
- ½ λίτρο γάλα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Τρίψτε το κρεμμύδι και το ροκφόρ. Ετοιμάστε 800ml ζωμό λαχανικών.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι σε 2 κουταλιές μαργαρίνη βιτάμ, ρίξτε το ρύζι και σοτάρετέ το ανακατεύοντάς το. Προσθέστε το κρασί, όταν εξατμιστεί ρίξτε τον καυτό ζωμό και βράστε το αρκετά al dente. Σβήστε τη φωτιά, προσθέστε 100 γραμμ. ροκφόρ, 8 κουταλιές κρέμα γάλακτος, 1 κουταλιά βιτάμ και 3 παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.
- Ετοιμάστε την μπεσαμέλ με τα υλικά. Προσθέστε 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος, την υπόλοιπη παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Ανακατέψτε το υπόλοιπο ροκφόρ με την υπόλοιπα κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Αλείψτε με βιτάμ ένα πυρίμαχο σκεύος και κάντε μία στρώση με το μισό ρύζι, μία με το μίγμα του ροκφόρ και σκεπάστε με το υπόλοιπο ρύζι. Περιχύστε το παστίτσιο με την μπεσαμέλ και ψήστε το 15-20 λεπτά στο φούρνο. Σερβίρετέ το ύστερα από 10 λεπτά.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr