Πατατοκροκέτες

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας φιλοκομμένο μαϊντανό
  • 90 γρ. τριμμένη γραβιέρα (ή άλλο τυρί)
  • 1½ φλυτζάνι αλεύρι
  • 1½ φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις πατάτες και αφού τις ξεφλουδίσουμε τις λυώνουμε.
  2. Προσθέτουμε τους κρόκους των 2 αυγών, το γάλα, το τυρί, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε κροκέτες σαν κεφτέδες.
  3. Χτυπάμε το ασπράδι του τρίτου αυγού και βουτάμε τις κροκέτες, στο αλεύρι, στο ασπράδι και την τριμμένη φρυγανιά.
  4. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις κροκέτες για 5 - 6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τις τοποθετούμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει το λάδι και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.