Υλικά (2 μερίδες)
- 5 μελιτζάνες φλάσκες
- 3 κτ.σ τρίμμα φρυγανιάς
- 6 κτ.σ τυρί τριμμένο
- Σάλτσα Τομάτας
- 3 ώριμες τομάτες τριμμένες
- 2 κτ.σ ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες. Αλατίστε τις και αφήστε σε σουρωτήρι να βγάλουν το νερό τους.
- Αλείψτε τις με ελαιόλαδο και ψήστε στο γκριλ.
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά της σάλτσας ντομάτας.
- Απλώστε μια στρώση μελιτζάνες σε μικρό τετράγωνο πιρέξ και περιχύστε τις με σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίστε με 2 κτ.σ τυρί τριμμένο. Επαναλάβετε για δύο στρώσεις ακόμα (μελιτζάνα, σάλτσα ντομάτας, τυρί).
- Πασπαλίστε την τελευταία στρώση με το τρίμμα φρυγανιάς.
- Ψήστε σε μέτριο φούρνο για 20-25 λεπτά.
- Αφήστε να μισοκρυώσει και κόψτε σε σχήμα σταυρού.
Ανδρουλάκη Καλλιόπη
Διατροφολόγος Διαιτολόγος
Καθηγήτρια ΤΕΙ Κρήτης
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr