Υλικά για 4 άτομα
- 1 ματσάκι ρόκα
- 5 - 6 λιαστές ντομάτες (προαιρετικά)
- 100 gr παρμεζάνα κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τη ρόκα, κόβουμε τα κοτσάνια και το υπόλοιπο ματσάκι το κοβουμε σε 2 - 3 μέρη ανάλογα με το μήκος και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα.
- Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις προσθέτουμε στη ρόκα.
- Με ένα σέικερ ή multi χτυπάμε το λάδι και το ξύδι (μπορούμε να βάλουμε λιγότερο ή περισσότερο ξύδι ή λιγότερο η περισσότερο λάδι, ανάλογα με το γούστο μας) και το προσθέτουμε στη σαλάτα.
- Βάζουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια παρμεζάνας και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !