Υλικά
- 5 στήθη κοτόπουλο ανοιγμένα και χτυπημένα ώστε να είναι λεπτά
- 3 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
- 5 λωρίδες τυρί φέτα σε μέγεθος ενός δακτύλου
- αμπελόφυλλα
- Αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου
- 2 ποτήρια λευκό κρασί
- 3 μήλα ολόκληρα, ξεφλουδισμένα
Εκτέλεση
- Αλείφετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο (τόσο μεγάλο ώστε να χωράει το ένα ανοιγμένο στήθος κοτόπουλου) με ελάχιστο ελαιόλαδο και από πάνω δημιουργείτε ένα σεντόνι-κολάζ από αμπελόφυλλα, τα οποία έχετε αρχικά «αχνίσει» για να μαλακώσουν σε βραστό νερό. Στη συνέχεια στρώνετε πάνω από τα αμπελόφυλλα το στήθος κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε και βάζετε στο κέντρο λωρίδες πιπεριάς και φέτας.
- Τυλίγετε σε ρολό αρχικά το φιλέτο με την γέμιση και στη συνέχεια τυλίγετε το ρολό μέσα στο αμπελόφυλλο αγκαλιάζοντάς το με το αλουμινόχαρτο. Επαναλαμβάνετε για όλα τα στήθη την ίδια διαδικασία.
- Βάζετε τα ρολά σε ένα ταψί να ψηθούν στο φούρνο με 2 ποτήρια λευκό κρασί και προσθέτετε μέσα στο ταψί και τρία ολόκληρα αλλά ξεφλουδισμένα μήλα. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
- Σερβίρετε μαζί με φέτες ψημένου μήλου, ρύζι ή πατάτες φούρνου.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr