Φαρφάλες µε προσούτο

Υλικά για 2 άτοµα

  • 1 πακέτο φαρφάλες
  • 1 πακέτο προσούτο cotto
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κολοκυθάκια µικρά
  • 1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 πακέτο κρέµα γάλακτος
  • Λίγο αλάτι χοντρό

Εκτέλεση

  1. Γεµίζεις µια µεγάλη κατσαρόλα µε νερό, ρίχνεις το αλάτι και µόλις αρχίσει να κοχλάζει προσθέτεις τις φαρφάλες. Βράζεις τόσα λεπτά όσα απαιτούνται για να είναι το ζυµαρικό al dente. Κόβεις τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες και τα βάζεις σε αντικολλητικό τηγάνι µε λίγο νεράκι για να πάρουν βράση. Όταν εξατµιστεί το νερό, προσθέτεις λίγο βούτυρο και αφήνεις να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά.
  2. Σε ένα άλλο τηγανάκι που το έχεις αλείψει µε ελαιόλαδο ρίχνεις το ψιλοκοµµένο κρεµµύδι να µαλακώσει και προσθέτεις το προσούτο cotto κοµµένο σε πολύ λεπτές φέτες (σαν φύλλα χαρτιού). Ανακατεύεις για 2-3 λεπτά. Όταν πάρει χρώµα, βγάζεις το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνεις το µείγµα στο τηγάνι µε τα κολοκύθια.
  3. Ανακατεύεις τα υλικά και προσθέτεις λίγη κρέµα γάλακτος. Στο µεταξύ, έχεις ήδη στραγγίξει τα µακαρόνια, προσθέτεις λίγο βουτυράκι και τα ρίχνεις στο τηγάνι µε τη σάλτσα. Ανακατεύεις και είναι έτοιµο.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.