Υλικά (2 μερίδες)
- 8 μεγάλες βρασμένες γαρίδες
- 1 μαρούλι
- 1 μέτριο αβοκάντο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- άνηθος
- χυμός 1 λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τις γαρίδες για λίγο σε σκέτο νερό (χωρίς αλάτι)
- Πλένετε κα κόβετε το μαρούλι και το αφήνετε σε λεκάνη με νερό και ξύδι
- Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα κόβετε σε ροδέλες
- Κόβετε το αβοκάντο σε κυβάκια και το περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού
- Ανακατεύετε σε σαλατιέρα το μαρούλι, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο, τις γαρίδες και το αβοκάντο. Αλαταπιπερώνετε ελαφρά και ανακατεύετε.
- Περιχύνετε τη σαλάτα με σάλτσα γιαουρτιού.
Ανδρουλάκη Καλλιόπη
Διατροφολόγος Διαιτολόγος
Καθηγήτρια ΤΕΙ Κρήτης
Πρόταση του dietup.gr για τη σάλτσα γιαουρτιού:
- 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιαπρών
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
- αλάτι, πιπέρι
Ανακατέυετε όλα τα υλικά καλά και αφήνετε στο ψυγείο γαι περίπου 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr