Υλικά για 6 άτομα
- 1/2 κιλό πράσα μόνο το άσπρο μέρος
- 300 γρ. μπρόκολο
- 200 γρ. πατάτα
- 60 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- λίγο μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το χυλό
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι
- 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα εβαπορέ
- 1 αβγό λίγο δεντρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες και το μπρόκολο ξεχωριστά. Χαράζουμε κατά μήκος τα πράσα. Ζεματίζουμε τα πράσα σε αλατισμένο νερό που βράζει και τα στραγγίζουμε. Λιώνουμε το μπρόκολο και τις πατάτες σ'ένα μπώλ.
Προσθέτουμε το τυρί, αλάτι΄πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Χωρίζουμε προσεκτικά τις διαδοχικές φλούδες των πράσων και τις απλώνουμε χωριστά πάνω σε μια καθαρή πετσέτα για να στεγνώσουν καλά. Μετά βάζουμε στην άκρη κάθε φλούδας λίγο απ' το μείγμα. Διπλώνουμε τις φλούδες σε τριγωνάκια όπως τα τυροπιτάκια.
Φτιάχνουμε το χυλό χτυπώντας τα αβγά με το αλεύρι και το γάλα.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. Σ'ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο. Περνάμε τα πρασοπιτάκια πρώτα από αλεύρι και μετά από το χυλό και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Μόλις τηγανιστούν τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρονται ζεστά.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !