Αλευρόπιτα Γιαννιώτικη της στιγμής

Υλικά (για ένα μικρό ταψί)

  • 3 χούφτες αλεύρι
  • αλάτι
  • νερό
  • 2 αυγά
  • 3-4 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 300 γρ. τυρί φέτα

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι και 1 φλιτζάνι νερό (περίπου - το μίγμα πρέπει να είναι αραιό). Ανακατεύουμε καλά με το χέρι και ρίχνουμε τα δύο αβγά. Ανακατεύουμε το μίγμα καλά για να ενσωματωθούν τα αυγά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί καλά. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και το απλώνουμε να πάει παντού.
  2. Θρυμματίζουμε με το χέρι μας τη φέτα και το σκορπίζουμε στην επιφάνεια της πίτας. Πριν τη βάλουμε στο φούρνο ρίχνουμε διάσπαρτα κομματάκια βούτυρο.
  3. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει η πίτα.


Συμβουλή: Για λιγότερες θερμίδες επιλέξτε light μαργαρίνη και λευκό τυρί με χαμηλά λιπαρά.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.