Σολομός με χόρτα

Υλικά για 2 άτομα

  • 800 γρ. φιλέτο σολομό
  • 1 κιλό χόρτα
  • 3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • Ξύσμα ενός μικρού πορτοκαλιού
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 30 γρ. σταφίδες
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Λίγο ξύδι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε πολύ καλά, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα. Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια, το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε την πιπεριά, το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι.
  2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα χόρτα κι ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε για 10 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε τις σταφίδες, το ξύδι και το κρασί.
  3. Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα μισά χόρτα. Τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα του σολομού. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα χόρτα. Ψήνουμε επί 20 - 25 λεπτά.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.