Υλικά για 2 άτομα
- 1 χοντρή ροδέλα κρεμμυδιού
- 3 - 4 κλωναράκια μαϊντανό
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι φακές
- Ξύδι μπαλσάμικο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα με αρκετό νερό που βράζει ρίχνουμε τη ροδέλα κρεμμυδιού, τα κλωναράκια μαϊντανού και τη μία σκελίδα σκόρδο.
- Προσθέτουμε τις φακές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 25 λεπτά. Προσέχουμε να παραμείνουν τρυφερές. Τις στραγγίζουμε και πετάμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το λάδι, το ξύδι, και τη μία σκελίδα σκόρδου που μας έχει μείνει. Φροντίζουμε το μείγμα απλώς να ζεσταθεί, όχι να βράσει.
- Τοποθετούμε τις χλιαρές φακές σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !