Σούπα αυγολέμονο και κρύα σαλάτα λαχανικών με ψάρι

Yλικά για 4 άτομα

  • 1 πακ. μπακαλιάρο ή κοκκινόψαρο
  • 100 γρ. ρύζι γλασέ
  • 40 ml. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 50 ml. χυμός λεμονιού


Υλικά για τη γαρνιτούρα

  • 2 πατάτες
  • 250 γρ. σέλινο
  • 4 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 60 γρ. μαγιονέζα
  • αλάτι ψιλό
  • μαύρο πιπέρι τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σέλινο. Κόβουμε τις πατάτες σε τέταρτα και τα καρότα σε χοντρές ροδέλες.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο τα λαχανικά. Καρυκεύουμε, προσθέτουμε νερό και σιγοβράζουμε για 45’.
  3. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, τα σουρώνουμε κρατώντας το ζωμό και τα ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα.
  4. Τοποθετούμε το ζωμό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε για 20’. Μόλις βράσει το ρύζι, ετοιμάζουμε ένα αυγολέμονο και δένουμε το ζωμό.
  5. Σερβίρουμε σε σουπιέρα και σε μπολ την σαλάτα ψαριού.


Θερμίδες: 625 kcal, Πρωτεϊνη: 45 g, Λίπος: 34g, Υδατάνθρακες: 41g

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.