Σα κέικ με ρευστή σοκολατα!
Υλικά
- 500 γρ. κουβερτούρα
- 200 γρ. μαργαρίνη
- 200 γρ. ζάχαρη καστανή
- 8 μεγάλα αυγά (εγώ έβαλα 3)
- 1 βανίλια
- 300 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. φυστίκια Αιγίνης (προαιρετικα)
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ. Ρούμι
Εκτέλεση
- Σε μπεν μαρι λιώνω την σοκολάτα με το βούτυρο. Αφού λιώσουν προσθέτω τα 150 γρ. ζάχαρη, την βανίλια και ανακατεύω.
- Το βγάζω απο την φωτιά και προσθέτω τα αυγά και το αλάτι.
- Βουτυρώνω το ταψί μου και το καλυπτω με κακάο. Βγάζω το περίσσευμα.
- Έχω προθερμάνει τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Μόλις εχει φτάσει σε αυτη τη θερμοκρασία βάζω το γλυκό μέσα και το αφήνω για 5 λεπτά.
- Σβήνω τον φούρνο και αφήνω το γλυκό μέσα για 15 λεπτά. Μετά βγάζω το γλυκό από το φούρνο και το αφήνω να κρυωσει.
Συμβουλή
Αν το κόψετε όσο είναι ακόμα ζεστό ρέει η σοκολάτα από μέσα. Γίνεται φανταστικό!
Τη συνταγή μας την έστειλε η φίλη μας Αλεξία. Σε ευχαριστούμε πολύ.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!