Ντολμαδάκια με μελιτζάνες

Υλικά

  • 1 μελιτζάνα φλάσκα
  • 1 κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 2 κουταλιές. δυόσμο
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 3/4 κούπας ρύζι
  • 2 κούπες ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 300 γραμμάρια αμπελόφυλλα

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζουμε την μελιτζάνα, βγάζουμε τα σπόρια και ψιλοκόβουμε. Τσιγαρίζουμε την μελιτζάνα με το κρεμμυδάκι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ρουφήξουν όλο το λάδι. Προσθέτουμε το λεμόνι, την ρίγανη, τον δυόσμο, το σκόρδο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Συμπληρώνουμε ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνει η μελιτζάνα.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να ψηθεί 5 λεπτά. Τυλίγουμε τα ντολμαδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο σκεύος με τη σειρά.
  3. Περιχύνουμε με την ντομάτα προσθέτουμε λίγο νερό για να μην γίνει πηχτή η σάλτσα και ψήνουμε για 50 λεπτά.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.