Υλικά για 10 - 12 άτομα
Για τη βάση
- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 150 γρ. βούτυρο
Για τη γέμιση
- 50 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. κορν φλάουερ
- 500 κρέμα τυρί
- 2 αυγά
- 75 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για τις φράουλες
- 100 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. φράουλες
- 1 κλωναράκι βανίλιας κομμένο κάθετα στα δύο
Εκτέλεση
Βάση
- Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο που έχουμε λιώσει ελαφρώς.
- Τα τοποθετούμε πιέζοντας σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4 - 5 εκ. Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 160 - 170 βαθμούς για 10 - 12 λεπτά.
Γέμιση
- Σε ένα μπολ ή στο μίξερ χτυπάμε το τυρί μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουερ. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μία καλά ομοιογενοποιημένη κρέμα.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού. Τοποθετούμε αυτό το μείγμα πάνω στο προ ψημένο μπισκότο και ψήνουμε για 35 - 40 λεπτά στους 190ºC μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με τις φράουλες.
Φράουλες
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγη - λίγη τη ζάχαρη μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε τις φράουλες μαζί με τη βανίλια και ψήνουμε για 5 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !