Υλικά για 8 - 10 άτομα
Για τη βάση
- 250 γρ. μπισκότα Digestive ή μιράντα
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
- 600 γρ. κρέμα τυρί
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Για την επικάλυψη
- Μαρμελάδα τις αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Βάση
- Τρίβουμε στο blender τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο. Τοποθετούμε 1 δαχτυλίδι διαμ. 20 εκ. και ύψους 4 εκ. Βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε φούρνο
- στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα
- Ανακατεύουμε με μια κουτάλα το τυρί, τη ζάχαρη όχι για πολύ και προσθέτουμε τη κρέμα.
- Γεμίζουμε το δαχτυλίδι , ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να είναι λεία και το βάζουμε στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα. Όταν κρυώσει καλύπτουμε όλη τη επιφάνεια με την μαρμελάδα.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !