Υλικά
- 1 πακέτο σαβαγιάρ 200-225 γρ.
Για την κρέμα
- 350 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή (σαντιγύ)
Για το σιρόπι
- 200 γρ. νερό
- 200 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ
Για το γλάσο
- 200 γρ. σοκολάτα gianduja τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Εκτέλεση
Για την κρέμα
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
- Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και όταν η θερμοκρασία πέσει στους 30-35 βαθμούς, ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ.
Για το σιρόπι
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι.
Για το γλάσο
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά.
- Όταν πάρει βράση, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ομοιογενοποιούμε ανακατεύοντας με μία μαρίζ.
Σύνθεση
- Σε μία ψηλή φόρμα σαρλότ καλύπτουμε εσωτερικά τα τοιχώματα με όρθια σαβαγιάρ τα οποία έχουμε ραντίσει με το σιρόπι.
- Γεμίζουμε τη φόρμα με την κρέμα μέχρι τη μέση, καλύπτουμε με σαβαγιάρ τα οποία ραντίζουμε με το σιρόπι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία τελειώνοντας με σαβαγιάρ.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.
- Ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε καυτό νερό.
- Αδειάζουμε το γλάσο πάνω από το γλυκό και γαρνίρουμε με φλοίδες σοκολάτα.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !