Καπριτσιόζα, Ιταλικό σοκολατένιο υγρό κέικ

Υλικά για 10-12 μερίδες

  • 400 γρ. αμύγδαλο σκόνη
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 6 κρόκοι αυγού
  • 6 ασπράδια αυγού
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ
  • 250 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο μικροκυμάτων. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μαζί με 200 γρ. από τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν.
  2. Ενώνουμε με το μείγμα της κουβερτούρας και προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου. Ρίχνουμε το ρούμι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τα 50 γρ. ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ με το σύρμα έως ότου γίνει μία σφιχτή μαρέγκα. Την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μία πλαστική κουτάλα.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 22-24 εκ. και ύψους 5 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.