Υλικά
- 4 κ.σ. κοφτές αλεύρι
- 3 κ.σ. κοφτές βούτυρο
- 1 φλιτζ.τσαγιού γάλα
- 2 κρόκοι αβγών
- 2 φλιτζ.τσαγ. παρμεζάνα ή γραβιέρα
- άσπρο πιπέρι
- αλεύρι, ασπράδια αβγών, γαλέτα
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα βάζετε το αλέυρι και το βούτυρο.Ανακατεύετε το μίγμα σε σιγανή φωτιά και ρίχετε τμηματικά το γάλα.Ανακατεύετε.
- Οταν το γάλα πήξει,το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους και το τυρί.
- Βουτυρώνετε ενα ταψί καί απλώνετε επάνω το μίγμα.Το σκεπάζετε καλά με μία μεμβράνη και το αφήνετε μερικές ώρες στο ψυγείο.
- Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε 3 μπόλ.Στο ένα χτυπάτε τα ασπράδια ελαφρά με ενα κουταλάκι λάδι,στο άλλο βάζετε αλεύρι,και στο τρίτο γαλέτα.
- Οταν έλθει η ωρα να τα τηγανίσετε,πλάθετε τα κροκετάκια και βουτάτε διαδοχικά ,στο αλεύρι,στα ασπράδια και στη γαλέτα.
- Τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν σε μπόλικο λάδι.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !