Αρνί στη σούβλα

Υλικά

  • 1 αρνί ολόκληρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • σπάγγο και σακοράφα για το ράψιμο
  • σούβλα και καλή φωτιά (ένας εμπειρικός κανόνας λέει ότι χριεαζόμαστε τόσα κιλά κάρβουνα όσα είναι το αρνί)

Εκτέλεση

  1. Έχοντας καθαρίσει καλά το αρνί περνάμε τη σούβλα (από τα πόδια προς το κεφάλι).
  2. Περνάμε και σφίγγουμε καλά τους σφικτήρες στη σπονδυλική στήλη και τη σούβλα, διαφορετικά κατά το σούβλισμα το αρνί μπορεί να κοπεί ή να μην είναι σταθερό. Με ανοξείδωρο σύρμα τυλίγουμε και σφίγγουμε καλά τις άκρες των ποδιών του αρνιού στη σούβλα. Επαναλαμβάνουμε και για το σβέρκο.
  3. Έχοντας κάνει μίγμα αλατοπίπερου σε ένα πιάτο, αλατοπιπερώνουμε μέσα στην κοιλιά του αρνιού και χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι σχίζουμε κάποια σημεία (μπούτια, πλάτες) και βάζουμε με τα δάχτυλά μας στις σχισμές και εξωτερικά αλατοπίπερο (προσοχή μην το παρακάνουμε). Ράβουμε την κοιλιά με τη σακοράφα και τον σπάγγο. Τέλος τυλίγουμε το αρνί με τη μπόλια του.
  4. Έτοιμο για ψήσιμο. Τα κάρβουνα πρέπει να έχουν ανάψει πολύ καλά. Πρέπει επίσης να προσέξουμε να τοποθετήσουμε στην αρχή το αρνί στην πιο ψηλή θέση της ψησταριάς και να το γυρίζουμε γρήγορα για να μη μας αρπάξει. Φροντίζουμε τα κάρβουνα να είναι απλωμένα σε όλο το μήκος. Αργότερα μπορούμε να χαμηλώσουμε τη θέση της ψησταριάς και το γυρίζουμε πιο αργά. Συγκεντώνουμε τη φωτιά κυρίως κάτω από τα μπούτια, τις πλάτες και το κεφάλι. Για να ψηθεί χρειάζεται περίπου 3½ - 4 ώρες.


Καλή επιτυχία, καλή σας όρεξη και Καλό Πάσχα !!!

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.