Υλικά
- 1 συκωταριά αρνίσια
- έντερα, πατσάς, ποδαράκια από το αρνί
- 1 φλυτζάνι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 φλυτζάνι από διάφορα μυρωδικά (μαϊντανό, δυόσμο, φρέσκια ρίγανη, μάραθο)
- 1 φλυτζάνι χυμός ντομάτας
- 2 αυγά
- χυμός 1 λεμονιού
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε σχολαστικά τη συκωταριά και όποιο άλλο κομμάτι του αρνιού διαθέτουμε από αυτά που αναφέρονται. Πλένουμε πολύ προσεκτικά και τα αντεράκια, γυρίζοντάς τα το μέσα έξω.
- Τα βάζουμε όλα και τα ζεματίζουμε και μετά πετάμε το νερό. Τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε με φρέσκο νερό να βράσουν.
- Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα υπόλοιπα μυρωδικά και προσθέτουμε τη ντομάτα. Τα αφήνουμε να πάρουν μία με δύο βράσεις.
- Όταν η συκωταριά βράσει αρκετά, προσθέτουμε τη σάλτσα με τα μυρωδικά (το νερό μέσα στην κατσαρόλα πρέπει να είναι λίγο, αλλιώς αφαιρούμε όσο χρειάζεται).
- Τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για λίγη ώρακαι μόλις είναι έτοιμα, αυγοκόβουμε τη σούπα.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !