Καλαμαράκια γεμιστά με κουκουνάρια και ρύζι

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 1/2 φλυτζάνι ρύζι
  • 50 γρ. κουκουνάρια (προαιρετικά)
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 λεμόνι
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού άσπρο

 

Εκτέλεση

  1. Σωτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι.
  2. Προσθέτουμε το μαϊντανό, τα πλοκάμια ψιλοκομμένα, 1 φλυτζάνι νερό και τις μισές ντομάτες ψιλοκομμένες, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτούν τα πλοκάμια.
  3. Προς το τέλος ρίχνουμε τα κουκουνάρια και το ρύζι.
  4. Γεμίζουμε με κουταλάκι τα καλαμαράκια, και κλείνουμε το άνουγμα με οδοντογλυφίδα για να μην αδειάσουν στο μεγαίρεμα.
  5. Τα τοποθετούμε σε ταψάκι, τα περιλούζουμε με το κρασί, το χυμό λεμονιού, τις υπόλοιπες ντομάτες ψιλοκομμένες, το λάδι και τα αφήνουμε να ψηθούν.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.