Μπακαλιάρος με ντομάτα

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρος παστός
  • 1 κιλό ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • μαϊντανό
  • ρίγανη
  • πιπέρι
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 150 γρ.αλεύρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες, αφαιρούμε το δέρμα και αφού τον πλύνουμε τον βάζουμε σε λεκάνη με μπόλικο νερό για να ξαρμυρίσει συνήθως από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Για να βοηθήσουμε το ξαρμύρισμα αλάζουμε το νερό αρκετές φορές.
  3. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες σε κομμάτια. Μέσα σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα σκόρδα, το μαϊντανό, τη ρίγανη και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά.
  4. Μέσα σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι να κάψει, αλευρώνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι να τηγανιστούνς για 5 - 6 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Βάζουμε το μπακαλιάρο σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τον ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα ντομάτας. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για μερικά λεπτά. Συνοδεύεται με ρύζι.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.