Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος και κομμένος σε μερίδες


Για το κουρκούτι

  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 μικρό κουτάκι σόδα ή 1 μικρό κουτάκι μπύρα (όχι πικρή - Pils)
  • 1 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 ασπράδι αυγού
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες, αφαιρούμε το δέρμα και αφού τον πλύνουμε τον βάζουμε σε λεκάνη με μπόλικο νερό για να ξαρμυρίσει συνήθως από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Για να βοηθήσουμε το ξαρμύρισμα αλάζουμε το νερό αρκετές φορές.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 1 ώρα.
  4. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα βαθύ τηγάνι ή φριτέζα, βουτάμε το κάθε κομμάτι μπακαλιάρου μέσα στο κουρκούτι και από τις 2 πλευρές και το τηγανίζουμε έως ότου ροδίσει.
  5. Το βγάζει σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
  6. Συνοδεύευται άριστα με σκορδαλιά.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.