Μπακαλιάρος με πατατούλες

Υλικά

  • 1 φύλλο μπακαλιάρος ξερός, περίπου 600 γρ.
  • 1 κιλό πατάτες
  • 200 - 250 γρ. λάδι
  • 3 - 4 λεμόνια (χυμός)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 5 - 6 σκελίδες σκόρδο
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μικρά κομμάτια, αφαιρούμε το δέρμα και αφού τον πλύνουμε τον βάζουμε σε λεκάνη με μπόλικο νερό για να ξαρμυρίσει συνήθως από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Για να βοηθήσουμε το ξαρμύρισμα αλάζουμε το νερό αρκετές φορές.
  3. Σε μέτρια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε 1 1/2 ποτήρι νερό, τις πατάτες κομμένες σε μακρόστενες φέτες, το κρεμμύδι τριμμένο, τις σκελίδες του σκόρδου ψιλοκομμένες και πάνω στις πατάτες τοποθετούμε τις μερίδες του μπακαλιάρου.
  4. Πασπαλίζουμε με πιπέρι, ρίχνουμε το λάδι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τη βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Ίσως χρειαστεί ελάχιστο νερό ακόμη.
  5. Όταν βράσουν όλα τα υλικά και η σάλτσα ασπρίσει, ρίχνουμε το χυμό και κουνάμε την κατσαρόλα.
  6. Αφήνουμε να πάρει 2 - 3 βράσεις και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Η σάλτσα πρέπει να είναι πυκνή και άσπρη.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.