Μπακαλιάρος βραστός με πατάτες

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρος παστός
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 3 ρίζες σέλινο
  • 1 λεμόνι ζουμερό
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μικρά κομμάτια, αφαιρούμε το δέρμα και αφού τον πλύνουμε τον βάζουμε σε λεκάνη με μπόλικο νερό για να ξαρμυρίσει συνήθως από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Για να βοηθήσουμε το ξαρμύρισμα αλάζουμε το νερό αρκετές φορές.
  3. Βάζουμε μία κατσαρόλα στη φωτιά με 3 φλυτζάνια νερό και το λάδι. Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες καθαρισμένες και ολόκληρές, τα κρεμμύδια και τα καρότα κομμένα σε φέτες και το σέλινο ψιλοκομμένο.
  4. Όταν μισοβράσουν, στρώνουμε πάνω στις πατάτες τα κομμάτια από το μπακαλιάρο, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, πιπέρι και να χρειάζεται αλάτι.
  5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να βράσει γύρω στα 20 -25 λεπτά για να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.