Μπακαλιάρος πλακί με πατάτες

Υλικά

  • 1/2 κιλό φρέσκος μπακαλιάρος
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 μάτσο καρότα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 5 - 6 κλωνιά μαϊντανός
  • λίγη ρίγανη
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 3 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας τριμμένη γαλέτα
  • λίγος χυμός λεμονιού
  • 4 κουτ. σούπας μαργαρίνη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το ψάρι και χαράζουμε ελαφρά και από τις 2 πλευρές. Το βάζουμε σε μία πιατέλα μαζί με τα καρότα, τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια, κομμένα όλα σε στρογγυλές λπετές φέτες, λίγο μαϊντανό, τη ρίγανη, τη δάφνη και το κρασί.
  2. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα.
  3. Κατά το διάστημα αυτό, γυρίζουμε 5 - 6 φορές το ψάρι, για να μπορέσει να μαριναριστεί από όλες τις πλευρές του.
  4. Βουτυρώνουμε καλά ένά βαθύ πυρέξ και βάζουμε μέσα το ψάρι.
  5. Προσθέτουμε και τη μαρινάτα αφού την περάσουμε από ψιλό τρυπητό.
  6. Το περιχύνουμε με λιωμένη μαργαρίνη και το βάζουμε σε δυνατό φούρνο να ψηθεί για 35 - 40 λεπτά, φροντίζοντας να το ποτίζουμε πότε πότε με το ζωμό του.
  7. Λίγα λεπτά πριν το βγάλουμε από το φούρνο, το πασπαλίζουμε με τριμμένη γαλέτα και το ποτίζουμε ξανά να λιωμένη μαργαρίνη.
  8. Όταν πρόκειται να το σερβίρουμε το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και το περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και το γαρνίρουμε με πατάτες βρασμένες, πριχυμένες με λιωμένη μαργαρίνη και πασπαλισμένες με μαϊντανό.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.