Yλικά
- 2 αυγά ( χτυπημένα)
- 3/4 κούπας ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 1 1/2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό
- 2 κουταλιές της σούπας ζελατίνα σε σκόνη
- 12 μπισκότα savoiardi
- 1/3 κούπας λικέρ Frangelico
- 300γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα raspberries
- φρέσκα βατόμουρα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε διάφανη μεμβράνη στη βάση και στο πλάι σε ένα ταψάκι 20εκ. με αφαιρούμενα μέρη. (springform pan)
- Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά και το 1/2 κούπας ζάχαρη σε ένα ανθεκτικό στη ζέστη μπωλ για 2'. Βάλτε το μπωλ πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που βράζει( προσέξτε να μην ακουμπάει το μπωλ στο νερό) και χτυπήστε για 5' μέχρι το μίγμα να είναι στέρεο και να έχει ανοιχτό χρώμα. Βγάλτε το από τη φωτιά και χτυπήστε για 2' μέχρι να κρυώσει.
- Σε ένα άλλο μπωλ βάλτε το μασκαρπόνε και την υπόλοιπη ζάχαρη και 1/4 από το μίγμα των αυγών και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθούν. Προσθέστε και το υπόλοιπο μίγμα από τα αυγά.
- Σε ένα διαφορετικό μπωλ βάλτε το βραστό νερό και την ζελατίνα. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνα και προσθέστε το μίγμα στο μπωλ με το μασκαρπόνε.
- Βουτήξτε τα μισά μπισκότα στο λικέρ και βάλτε τα στο ταψάκι.Από πάνω τους βάλτε τα μισά raspberries και μετά το μισό μίγμα από το μίγμα με το μασκαρπόνε. Συνεχίστε 2η στρώση με τα υλικά που έχουν απομείνει. Βάλτε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
- Σερβίρετε σε μια μεγάλη πιατέλα και προσθέστε βατόμουρα από πάνω.
Πηγή: www.asante.gr
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !