Φιλέτο μπακαλιάρου στο φούρνο

Φιλέτο μπακαλιάρου στο φούρνο

Υλικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
  • 2 με 3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας άσπρο ξύδι, χυμό από λεμόνι ή άσπρο κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού άνιθο (προαιρετικά)
  • 250 γρ. τριμμένο τυρί Cheddar
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τσιγαρίστε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα. Βάλτε τον μπακαλιάρο σε ένα ταψί που έχετε λαδώσει και πασπαλίστε με τον άνιθο, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Χτυπήστε σε ένα μπωλ τα αυγά, το λάδι, το ξύδ (ή το λεμόνι ή το κρασί), τον μαϊντανό, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Βάλτε και το τυρί και ανακατέψτε.

Ρίξτε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από το ψάρι.
Ψήστε για περίπου 45 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει καστανό χρώμα.


Σερβίρεται ζεστό.

 

Πηγή: www.asante.gr

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

 

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.