Μικρά κέικ με μοτσαρέλα και μπέικον

Υλικά για 12 μικρά κέικ

  • 2½ φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλυτζάνι γιαούρτι
  • 1 φλυτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • 2 μπάλες μοτσαρέλα
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 10 φέτες μπέικον
  • 4 αυγά
  • 1 φλυτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 4 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα για την επιφάνεια
  • αλάτι
  • αλεύρι και βούτυρο για τις φόρμες

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις μπάλες μοτσαρέλας σε μικρούς κύβους και ψιλοκόβουμε το μπέικον.
  2. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το βούτυρο και προσθέτουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, τα τυριά, το μπέικιν πάουντερ, το μπέικον, τη μοτσαρέλα και λίγο αλάτι.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά.
  4. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για μάφινς και πασπαλίζουμε την επιφάνεια των κέικ με τις 4 κουταλιές της τριμμένης παρμεζάνας.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.