Μελιτζάνα με φιλέτο χοιρινού και μυρωδικά

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 μελιτζάνα χοντρή κομμένη σε φέτες και αλατισμένη
  • 1 φιλέτο χοιρινό
  • 1 κουταλάκι μίγμα μπαχαρικών
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • ελαιόλαδο
  • λίγο κύμινο
  • 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι


Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  1. Μαρινάρουμε το χοιρινό με το λάδι και τα μυρωδικά για 2 ώρες τουλάχιστον.
  2. Βάζουμε τη μελιτζάνα σε ένα σουρωτήρι και την άφήνουμε να σταγγίσει για 30 λεπτά.
  3. Ψήνουμε τις φέτες μελιτζάνας στο γκρίλ μέχρι να μαλακώσουν και τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, κύμινο και αλάτι.
  4. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ενώνοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύοντας.
  5. Ψήνουμε το χοιρινό σε αντικολλητικό τηγάνι και όταν το βγάλουμε στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε την ντομάτα κομμένη σε κυβάκια και τον πελτέ ντομάτας, προσθέτοντας λίγο λάδι.
  6. Κόβουμε το χοιρινό σε φέτες και τις τοποθετούμε πάνω στις φέτες μελιτζάνας σε ένα πιάτο και καλύπτουμε το φιλέτο με σάλτσα ντομάτας.
  7. Σερβίρουμε, βάζοντας στην άκρη του πιάτου λίγη σάλτσα γιαουρτιού.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.