Υλικά για 4 άτομα
- 1 μελιτζάνα χοντρή κομμένη σε φέτες και αλατισμένη
- 1 φιλέτο χοιρινό
- 1 κουταλάκι μίγμα μπαχαρικών
- 2 ώριμες ντομάτες
- ελαιόλαδο
- λίγο κύμινο
- 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
- 100 γρ. γιαούρτι
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
- μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
- 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Μαρινάρουμε το χοιρινό με το λάδι και τα μυρωδικά για 2 ώρες τουλάχιστον.
- Βάζουμε τη μελιτζάνα σε ένα σουρωτήρι και την άφήνουμε να σταγγίσει για 30 λεπτά.
- Ψήνουμε τις φέτες μελιτζάνας στο γκρίλ μέχρι να μαλακώσουν και τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, κύμινο και αλάτι.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ενώνοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύοντας.
- Ψήνουμε το χοιρινό σε αντικολλητικό τηγάνι και όταν το βγάλουμε στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε την ντομάτα κομμένη σε κυβάκια και τον πελτέ ντομάτας, προσθέτοντας λίγο λάδι.
- Κόβουμε το χοιρινό σε φέτες και τις τοποθετούμε πάνω στις φέτες μελιτζάνας σε ένα πιάτο και καλύπτουμε το φιλέτο με σάλτσα ντομάτας.
- Σερβίρουμε, βάζοντας στην άκρη του πιάτου λίγη σάλτσα γιαουρτιού.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !