Φαγκρί κρασάτο

Υλικά

  • 1 φαγκρί
  • 1 μικρό λεμόνι
  • 1 καρότο σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • λίγο σέλινο
  • λίγο θυμάρι
  • λίγο μαϊντανό
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι. Το πασπαλίζουμε μέσα στην κοιλιά και την επιφάνεια με αλάτι και το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, απλώνοντας γύρω του, το καρότο, το σέλινο και το κρεμμύδι.
  2. Ρίχνουμε το κρασί, το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και το περιχύνουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο.
  3. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 περίπου λεπτά, περιχύνοντάς το συχνά με τη σάλτσα του.
  4. Σερβίρεται πασπαλισμένο με μαϊντανό και φετάκια λεμονιού.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.