Δίπλες (με σιμιγδάλι)

Υλικά

  • 5 - 6 φλυτζάνια σιμιγδάλι
  • το χυμό από 3 πορτοκάλια
  • 8 αυγά
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • λίγο αλάτι
  • καλαμποκέλαιο
  • καρύδια ψιλοκομμένα
  • μέλι

Εκτέλεση

  1. Σε μία λεκάνη βάζουμε το σιμιγδάλι, τα αυγά, το χυμό πορτοκαλιών, τη σόδα, το αλάτι και ζυμώνουμε ώστε να έχουμε μία ζύμη σφιχτή.
  2. Ανοίγουμε φύλλα λεπτά και μικρά και τα κόβουμε λωρίδες με ροδίτσα. Τις τυλίγουμε ή τις δένουμε σα φιόγκους και τις τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά με αρκετό λάδι, ώστε να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
  3. Τις βάζουμε να στραγγίσουν σε αντικολλητικό χαρτί και τις πασπαλίζουμε με τα καρύδια και το μέλι.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.