Δίπλες (με αλεύρι)

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλάκια κανέαλα (προαιρετικά)
  • καλαμποκέλαιο

Για το σιρόπι

  • 3 κούπες μέλι
  • 1½ κούπα νερό

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε αλεύρι ζυμώνοντας ώσπου να έχουμε μια ζύμη πολύ σφιχτή. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μέρη και την πλάθουμε σε μπαλάκια.
  2. Την αφήνουμε σκεπασμένη για 1 ώρα.
  3. Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπαλάκι σε φύλλο, όσο πιο λεπτό γίνεται, και κόβουμε λωρίδες με ροδίτσα.
  4. Τις τυλίγουμε ή τις δένουμε σα φιόγκους και τις τηγανίζουμε λίγες λίγες σε δυνατή φωτιά, ώσπου να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  5. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το μέλι με το νερό να βράσουν, αφαιρούμε τον αφρό και ρίχνουμε μέσα τις δίπλες λίγες λίγες αφήνοντάς τις να βράσουν για πολύ λίγο. Όταν τις βγάλουμε, τις πασπαλίζουμε με τα καρύδια και την κανέλα.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.