Υλικά
- 2 κούπες βούτυρο φρέσκο
- 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
- 4 - 5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 βανίλιες
- 1 κούπα αμύγδλα χοντροκομμένα και καβουρντισμένα
- ανθόνερο
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ. Ρϊχνουμε τις βανίλες, τα αμύγδαλα και λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε ώστε να έχουμε μια ζύμη μαλακή και αφράτη ώστε να μην κολλάει στα δάχτυλα.
- Πλάθουμε μπαλίτσες ή ότι άλλο σχέδιο θέλουμε και ψήνουμε σε ταψί μα αντικολλητικό χαρτί στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Μόλις βγουν από το φούρνο τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο, αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !