Κουραμπιέδες

Υλικά

  • 1/2 κιλό βούτυρο γάλακτος
  • 1/2 κιλό μαργαρίνη
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 1/2 κιλό αμύγδαλα καβουρντισμένα
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό
  • 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού λικέρ αμαρέτο
  • έξτρα ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα βάζοντάς τα σε αντικολλητικό τηγάνι για 5 λεπτά ή στο φούρνο για 5 - 10 λεπτά και τα ψιλοκόβουμε.
  2. Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου για να μαλακώσει και το χτυπάμε για 10 λεπτά στο μίξερ. Προσθέτουμε το αυγό, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το λικέρ και τα αμύγδαλα.
  3. Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη αφράτη (μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι).
  4. Πλάθουμε μπαλίτσες ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε και ψήνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
  5. Όταν ψηθούν και κρυώσουν τους παστπαλίζουμε πάνω - κάτω με ζάχαρη άχνη.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.