Υλικά
- 1½ κιλό κρέας αγριογούρουνου
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1½ φλυτζάνι κόκκινο κρασί
- 1 φλυτζάνι χυμός πορτοκαλιού
- 1/2 κιλό δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 4 γαρύφαλλα
- 1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
- Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας. Το κόβουμε σε μερίδες και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Το περιχύνουμε με το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού, ρίχνουμε το πιπέρι, το φύλλο δάφνης θρυμματισμένο και τα γαρύφαλλα. Αφήνουμε το κρέας στη μαρινάτα το λιγότερο για 3 ώρες, γυρίζοντάς το αρκετές φορές.
- Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρέας αφού το έχουμε στραγγίσει από τη μαρινάτα.
- Το σωτάρουμε μέχρι να ασπρίσει και το σβήνουμε με τη μαρινάτα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και το αλάτι.
- Αφήνουμε να βράσει το φαγητό για άλλα 20 λεπτά περίπου και προσθέτουμε τη ζάχαρη ή όση ζάχαρη χρειαστεί αφού πρώτα δοκιμάσουμε.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !