Γουρουνόπουλο ψητό

Υλικά

  • 1 γουρουνόπουλο περίπου 10 κιλά
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 φλυτζανάκι χυμό λεμονιού
  • 20 μαύρες ελιές
  • 2 κληματόβεργες
  • 2 ποτήρια λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το γουρουνόπουλο σε 6 τεμάχια, το πλένουμε και το αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια το τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί επάνω σε κληματόβεργες.
  2. Το βρέχουμε καλά με το κρασί και το ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.
  3. Ρίχνουμε στο ταψί τις ελιές και το λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 3 ώρες περίπου. Σερβίρουμε με πατατούλες φούρνου.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.